Banner voor de Seibersdorfer collectie

Seibersdorfer Collectie

In het Oostenrijkse Wampersdorf bevindt zich het donsatelier van Seibersdorfer. Het atelier werd in 1961 opgericht en inmiddels staat alweer de derde generatie aan het roer. Seibersdorfer is wereldwijd bekend als leverancier van kwalitatief hoogwaardige donsdekens. Deze donsdekens hebben de heerlijkste tijken van Hefel, de Oostenrijkse leverancier van kwaliteitstijken. Lees hier meer over Seibersdorfer.

Seibersdorfer, de modernste van Europa

In 1961 richt Diplom-Kauffrau Hedwig Fink in het dorp Seibersdorf (Niederösterreich) het Seibersdorfer atelier op. Hier zouden vanaf dat moment dons en veren verwerkt worden om de mooiste dekbedden en hoofdkussens te vervaardigen.

Tien jaar later barst het bedrijf uit z’n voegen en worden de activiteiten verplaatst naar Wampersdorf. In een oude papierfabriek staat 20.000 vierkante meter productieruimte ter beschikking en 8000 vierkante meter opslag- en kantoorruimte. Tot het complex behoren een krachtcentrale en een waterpompstation. De groei houdt aan en het gaat Seibersdorfer voor de wind.

In 1999 wordt het complex volledig verwoest door een grootschalige brand. Het toch al zo vooruitstrevende bedrijf krijgt een nieuwe behuizing en mag zich sindsdien met recht het meest moderne donsatelier van Europa noemen.

Kijk mee in het atelier van Seibersdorfer

Rust in uw slaapkamer

Tegenwoordig maakt Seibersdorfer niet alleen kussens en dekbedden, maar ook bedden en matrassen. Rode draad door de hele organisatie en haar producten: de Chinese Feng Shui harmonie-leer.

Collectie

Wij verkopen drie modellen van Seibersdorfer, de Ambiente, de Böhmen en de Exquisit.

Seibersdorfer Ambiente

90% dons in een Oostenrijkse Nm-100-tijk van Hefel. Dit kun je natuurlijk geen instapmodel noemen, dit is een zeer luxe dekbed.

Seibersdorfer Böhmen

100% dons in een fijnbatist tijk van Hefel. Hefel is van oudsher de hofleverancier van alle dekbedateliers in Oostenrijk, en als u deze tijk voelt, weet u waarom!

Seibersdorfer Exquisit

Wilt u weten waarom dit dekbed “Exquisit” genoemd wordt? Het meest verfijnde dekbed in de collectie van Seibersdorfer!