Donsdeken en warmteklasse, hoe te bepalen

Alle donsdekens op Donsdeken.be worden ingedeeld aan de hand van het DIS warmteklasse systeem.

Wilt u weten welke warmteklasse voor u onder welke omstandigheid geschikt is? Vul dan uw lichaamsgewicht en de slaapkamertemperatuur in en u ziet welke warmteklasse wij adviseren.

4-Seizoenen

Warmteklasse 1: het Winterdonsdeken
Een warm donsdeken, voor de koude slaapkamer of voor kouwelijke personen. Het winterdonsdeken is standaard cassette gestikt, met steggen tussen de 2 en 10 centimeter zodat de isolatie van het dekbed optimaal is.

Warmteklasse 2: het All Year donsdeken
Een gemiddeld warm donsdeken dat voor veel mensen een goede keuze is voor het hele jaar. Het kan direct gestikt zijn (Otto Keller) of cassette gestikt zoals de andere donsdekens in deze warmteklasse.

Warmteklasse 3: het All Year Light donsdeken
Een iets lichter, direct gestikt donsdeken voor het hele jaar. Geschikt voor de verwarmde slaapkamer of voor mensen die het niet snel te koud hebben.

Warmteklasse 4: het Zomerdonsdeken
Een direct gestikt, zeer licht dekbed dat geschikt is voor warme slaapkamers.

Variabel: het 4-seizoenen donsdeken
Het 4-seizoenen donsdeken bestaat uit een zomerdeel en een All Year deel. Als u deze delen samenvoegt, heeft u een donsdeken dat u in de winter goed warm houdt.

Buitencategorie: het WinterPlus donsdeken
De warmste winterdonsdekens hebben wij in de categorie WinterPlus geplaatst. We bevelen deze dekbedden zelden aan want in een modern huis is dit dekbed veel te warm, tenzij u een bijzonder hoge warmtebehoefte heeft. Voor wie echt het warmste dekbed wenst, is het WinterPlus donsdeken zeer geschikt.

Ook binnen de warmteklassen bestaan lichte verschillen. Kijkt u voor de kleinste verschillen binnen de warmteklassen op warmteklasse-verschillen.

Kies in 4 stappen het juiste donsdeken

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een donsdeken?

Lastig kiezen? Hier kunt u alle donsdekens vergelijken

Ook mag u ons altijd bellen voor advies: 03 808 27 58