Banner voor de Kauffmann collectie

Kauffmann 1st Class Collectie

De Kauffmann 1st Class donsdekens hebben één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in kleine oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse Weidegans en IJslandse Eiderdons. Uiteraard zijn deze donssoorten voorzien van een fijn geweven tijk, Nm 250. Lees hier meer over Kauffmann-1st-Class.

Over de collectie

De Kauffmann 1st Class donsdekens hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in kleine oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse Weidegans en IJslandse Eiderdons.

Kauffmann Österreichische Weidegans

Wat dit donsdeken zo bijzonder maakt is dat het dons afkomstig is van de Oostenrijkse Weidegans. De Weidegans wordt kleinschalig gehouden waardoor de donsproductie bescheiden blijft. Jaarlijks worden slechts enkele honderden donsdekens met deze exclusieve dons gevuld. Goede dons hoort natuurlijk in een goede tijk en met een Nm-waarde van 250 behoort de tijk tot de absolute top van onze collectie.

Alpenweide

Kauffmann Königin der Nacht

Het meest luxueuze donsdeken uit de Kauffmann collectie. Gevuld met 100% IJslandse eiderdons. Het maken van een eiderdonzen deken is een arbeidsintensief proces. Van het rapen van het dons tot het stikken van de tijk: alles wordt met de hand gedaan. De isolatiecapaciteit van eiderdons is onovertroffen en het heeft een langere levensduur dan welke donssoort dan ook. Uiteraard wordt het beste dons gevat in de beste tijk. Een zilverkleurige Mako-batist met een Nm waarde van 250.

Kauffmann eiderdons
Eiderdons

Slapen onder eiderdons

Slapen onder eiderdons is voor veel mensen een grote wens. In onderstaand filmpje ziet u waarom eiderdons zo speciaal is.

Promofilm van Kauffmann over eiderdons. (ondertitels alleen in Engels en Duits)