Koude voeten en donsdekens

Iedereen heeft wel eens koude voeten, dat is normaal. Maar voor sommige mensen vormen koude voeten een permanent probleem.

Natuurlijk is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Om te zien of u wellicht ergens aan lijdt, maar ook omdat het zeer lastig is om met koude voeten de slaap te vatten. Een slechte bloedsomloop, diabetes of een hormonale storing kunnen de oorzaak van voortdurend koude voeten zijn.

Sokken in bed

Wat te doen?

Met koude voeten naar bed gaan is een garantie voor slecht slapen, met name in de winter. Wat kunt u eraan doen als u door koude voeten geplaagd wordt?

U kunt actief bijdragen aan warmere voeten door de volgende gewoontes aan te nemen:

  • Draag geen sokken of schoenen die te strak zijn. De bloedsomloop kan in het geding komen en uw voeten worden nog kouder dan ze al waren.
  • Blijf zoveel als mogelijk bewegen gedurende dag. En wellicht kunt u er nog even uit voor een wandelingetje voordat u gaat slapen?
  • Trakteer uzelf op een voetmassage.
  • Laat u trakteren op een voetmassage.
  • Verdrijf de kou uit uw voeten met een warm voetbad. Dat kan gedurende de dag, maar het beste moment is voordat u naar bed gaat!
  • Draag warme sokken. Let daarbij meer op het materiaal (wol bijvoorbeeld) dan op de dikte van de sokken.

Naar bed

Als uw voeten nog koud zijn wanneer u naar bed gaat, is het zaak om ze warm te krijgen. Gelukkig zijn er enkele methodes voor:

  • Daar zijn ze weer, de warme sokken!
  • Een warme kruik.
  • Een elektrische deken.
  • Een donsdeken met een extra warme voetzone.

Extra warme voetzone

Omdat we veelvuldig met klanten spreken die koude voeten hebben, zijn we met onze leveranciers gaan praten. Gelukkig voor ons (en voor u) hebben we Kauffmann en Dickenbergh zo ver gekregen om donsdekens te maken met een extra warme voetzone.

Dickenbergh en Kauffmann logo's

Dickenbergh en Kauffmann

Vanaf nu is de complete serie van Kauffmann én de Manufaktur Collectie van Dickenbergh beschikbaar met een extra warm voeteneinde.

Bij deze donsdekens wordt in de twee of drie onderste stroken 20% tot 30% extra dons toegevoegd. Dit in samenspraak tussen u, ons en het atelier. Hierdoor creëren we een extra warme voetzone. En dat is natuurlijk precies wat u zich wenst. De rest van het dekbed blijft precies zo warm als de ‘gewone’ versie van het dekbed is.

Ieder donsdeken wordt gemaakt naar de specifieke wensen van de klant. Het enige wat wij extra berekenen, is de prijs van het dons dat extra wordt toegevoegd.

Heeft u interesse in een donsdeken waaronder uw voeten extra warm gehouden worden? Neem contact met ons op, dan kunnen we samen bepalen wat u nodig heeft.