Banner voor de Hans Krucken collectie

Hans Kruchen Collectie

Hans Kruchen, Kwaliteit en Traditie sinds 1900. Midden in het prachtige Münsterland staat de fabriek van Hans Kruchen Down Design. In de familie Kruchen is inmiddels al de vijfde generatie aan het werk om meer dan 100 jaar kennis ten dienste te stellen van de nachtrust van haar klanten. Over veel zaken kunt u met Hans Kruchen discussiëren, maar als het over dons gaat, kunt u beter luisteren! Lees hier meer over Hans Kruchen.

Hans Kruchen, traditie sinds 1900

Midden in het prachtige Münsterland staat de fabriek van Hans Kruchen Down Design. In de familie Kruchen is inmiddels al de vijfde generatie aan het werk om meer dan 100 jaar kennis ten dienste te stellen van de nachtrust van haar klanten.

Hans Kruchen oude rekening

Historie

In het jaar 1900 werd de basis van deze onderneming gelegd door Josef Kruchen, oprichter van Bettfedernfabrik Kruchen in Telgte, hartje Münsterland. Gedurende 3 generaties heeft de familie Kruchen hart en ziel in deze onderneming gestopt.

In 1994 scheiden de wegen van Ernst en Hans Kruchen zich. Hans gaat door met waar hij goed in is. Hij richt een nieuw donsatelier op. In plaats van ‘’voor de massa’’ gaat hij nu hoogkwalitatieve dekbedden in kleine oplages maken. Terug naar hoe het ooit is begonnen, zeg maar, traditionele handvaardigheid.

Naar de 21e eeuw

Tegenwoordig is Hans Kruchen Naturdaunen een middelgroot atelier in het mooie Münsterland. Wij zijn daar regelmatig op bezoek, en horen de mooie verhalen uit eerste hand. Over veel zaken kunt u met Hans Kruchen discussiëren, maar als het over dons gaat, kunt u beter luisteren!

Op bezoek bij het Atelier van Hans Kruchen

Over de Collectie

Wij verkopen drie modellen van Hans Kruchen: de Basic, de Classic en de Premium.

Hans Kruchen Basic

Het basismodel van Hans Kruchen en al jaren een zeer populair dekbed in onze collectie.

Hans Kruchen Classic

Een kwaliteitsproduct met historisch besef: zo maakt Hans Kruchen al 50 jaar zijn dekbedden. Alleen 50 jaar geleden was deze kwaliteit (met name van de tijk) het hoogst haalbare. Tegenwoordig zijn de productietechnieken zo vooruit gegaan, dat de tijken nóg fijner gemaakt kunnen worden.

Hans Kruchen Premium

Bent u op zoek naar een prachtige soepele tijk met daarin een mooie krachtige 100% dons? Dan is het Premium dekbed van Hans Kruchen wellicht een optie voor u. Voor als het echt luxe moet zijn!