Banner voor Falkenreck collectie

Falkenreck Collectie

Op de rand van het idyllische Teutoburger Woud, om precies te zijn in het plaatsje Rietberg, maakt de familie Falkenreck al meer dan 40 jaar exclusieve donsdekens. Natuurlijke materialen, kwaliteit, vertrouwen en innovatie, dat zijn de onderscheidende waarden van dit familiebedrijf. De dekbedden van Falkenreck worden volledig met de hand vervaardigd. Van het op maat knippen van de tijk tot het vullen van de cassettes. Alle cassettes worden hermetisch gesloten en de dekbedden worden altijd iets ruimer bemeten dan u heeft besteld. Zo blijven de cassettes altijd intact en vult het dekbed de overtrek extra goed op. Lees hier meer over Falkenreck.

Klein en fijn: Atelier Falkenreck

Vlakbij het mooie Teutoburger Wald ligt het atelier van Dieter Falkenreck. Sinds de jaren 70 worden de dekbedden hier 100% ambachtelijk vervaardigd. Van het snijden en naaien van de tijk tot het handmatig vullen en afstikken van de cassettes: alles gebeurt hier door mensenhanden en met de grootst mogelijke liefde.

Neem een kijkje in het atelier van de familie Falkenreck

Historie

De eerste baan van Dieter Falkenreck: vertegenwoordiger van een gerenommeerde tijk leverancier. Het viel Dieter op dat vakhandelaren in afnemende mate zelf dekbedden vervaardigden. De productie van donzen dekbedden werd steeds meer overgenomen door de tijkleveranciers. Zij ontwikkelden zich langzaam maar zeker tot volwaardige donsfabrikanten. Dat kon Dieter natuurlijk ook en hij startte samen met zijn vrouw “Atelier Falkenreck”. Dieter in de auto om clientèle op te bouwen en Frau Falkenreck in het atelier om de productie te begeleiden.

Naar de 21e eeuw

Inmiddels is Betten Falckenreck een maatje groter, maar het principe is nog steeds gelijk! Dieter is tegenwoordig met dochter Iris verantwoordelijk voor verkoop en marketing, en Frau Falkenreck zwaait nog steeds de scepter  over het atelier. Een gouden combinatie!

Het team van Falkenreck
Het team van Falkenreck

Collectie

Wij verkopen drie modellen van Falkenreck.

Falkenreck Silver Edition

Standaard voor Falkenreck, heerlijk luxe voor gewone stervelingen!

Falkenreck Gold Edition

Een heerlijk zachte tijk, gevuld met een prachtige dons (220 mm/30gr). Dit is het mooiste donsdeken van Falkenreck. En als u ziet hoe het afgewerkt wordt, dan begrijpt u waarom Atelier Falkenreck met een hoofdletter “A” geschreven wordt.

Falkenreck Queen Diamond

Een heerlijke Feinbatist (Nm 200), en deze vullen met eiderdons uit Groenland. Dit is het summum van slaapcomfort. Niet naar de prijs kijken …