Otto Keller, vooruitstrevend sinds 1946

In het prachtige Ahlen, niet ver over de Nederlandse grens staat de ''Bettfedernfabrik'' die in 1946 door Otto Keller en zijn vrouw Elisabeth gesticht werd. In de eerste jaren na de oorlog was er niet veel te koop en weinig geld, dus de eerste machines werden door (Ingenieur) Otto Keller zelf gemaakt. Deze zouden lang dienst blijven doen. Na de dood van Otto Keller voerde Elisabeth Keller eerst enige jaren zelf het bewind en daarna samen met haar nieuwe echtgenoot. Na de dood van Elisabeth in 1982 nam zoon Wilhelm Wienker haar positie in. Hij bouwde het inmiddels middelgrote bedrijf uit tot één van de grootste dekbed-fabrikanten van Duitsland.

Thuis in alle aspecten

Otto Keller is een zogenaamde ''vollstufige'' donsfabriek. Dat betekent dat van ruw materiaal tot dekbed het hele proces binnen de fabriek gebeurt. Van inkoop en sorteren via wassen tot verwerken in de fijne dekbedden en kussens. Door haar grootte is Otto Keller een fabriek die een goed product kan maken tegen een scherpe prijs.

Collectie

Wij voeren drie modellen van Otto Keller, de Prestige, de Premium en het schuddekbed.

Otto Keller Prestige
90% Dons in een Nm 100 tijk. Dit is een dekbed waar generaties Duitsers groot onder zijn geworden. Eerlijk, geen poespas, gewoon goed.

Otto Keller Premium
100% Dons in een Nm 150 tijk. ''Het moet niet gekker worden, wat moet een mens met zo'n overdaad'', dat is wat Otto Keller waarschijnlijk zou zeggen. Maar wij zijn er blij mee!

Het schuddekbed
Heeft u hang naar nostalgie? Bent u op zoek naar zo'n dik dekbed dat u nog van de vakantie in Duitsland of Oostenrijk kent? Hier is hij, het schuddekbed. Totaal anders dan alle andere dekbedden. Zwaar en warm. Alleen als 1-persoons dekbed verkrijgbaar.

 

Naar de Otto Keller collectie