Kauffmann, Oostenrijks trots sinds 1896

Aan de Bodensee naast een natuurlijke bron, vinden we het atelier van Kauffmann. Sinds 1896 staat het atelier garant voor luxe slaapcomfort. Dat voelt u aan de tijk, dat merkt u aan de lichtheid van de donsdekens en dat ziet u aan de manier waarop de donsdekens afgewerkt zijn. Liefde en zorg voor het product tot in de kleinste details, dat is waar Kauffmann voor staat!

Atelier Kauffmann

Atelier Kauffmann, Hörbranz

Historie

Tot 2007 was Bettfedernfabrik Kauffmann een familiebedrijf in de Oostenrijkse regio Bregenz. In 2007 werd de onderneming overgenomen door Dr. Erhard F. Grossnigg, om vervolgens een opmars te maken in het luxesegment.

Japan, Rusland, Korea, China

Tegenwoordig is Kauffmann nog maar voor 30% afhankelijk van de Europese markt. Opkomende economieën als Japan, Korea, China en Rusland zijn in toenemende mate verantwoordelijk voor de groeiende omzet.

Slapen onder eiderdons

Slapen onder eiderdons is voor veel mensen een grote wens. In onderstaand filmpje ziet u waarom eiderdons zo speciaal is.

Promofilm van Kauffmann over eiderdons. (ondertitels alleen in Engels en Duits)

Collectie

Wij verkopen vijf modellen van Kauffmann: de Legend 650, de Elegance 700, de Premium 750 en de Prinzessin 800. Allemaal prachtig afgewerkt, want nadruk op detail is het handelsmerk van Kauffmann!

Kauffmann Legend 650
We starten onze reis door de collectie bij de Legend, een goed voorbeeld van betaalbare luxe.

Kauffmann Elegance 700
Witte ganzendons, 100%, gevat in een Mako batist tijk. Al jaren een best-seller, en terecht.

Kauffmann Premium 750
Een vulkracht van 185 (mm/30gr) in een Mako batist van Nm 200. Kauffmann noemt deze serie ''Premium'', maar wij vinden het SuperdeLuxe.

Kauffmann Prinzessin 800
De Prinzessin met haar luxe tijk en pure witte ganzendons staat garant voor een nieuwe slaapdimensie. Vederlicht comfort, voor buitengewoon slaapplezier.

Kauffmann 900
De Kauffmann 900, nog mooiere tijk, nog betere dons. Voor wie eigenlijk aan de Franse Rivièra hoort te wonen ...

Naar de Kauffmann collectie.

Kauffmann 1st class

De Kauffmann 1st Class donsdekens hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in kleine oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse Weidegans, Canadese Huttererdons, en IJslandse Eiderdons.

Kauffmann Österreichische Weidegans

Wat dit donsdeken zo bijzonder maakt is dat het dons afkomstig is van de Oostenrijkse Weidegans. De Weidegans wordt kleinschalig gehouden waardoor de donsproductie bescheiden blijft. Jaarlijks worden slechts enkele honderden donsdekens met deze exclusieve dons gevuld. Goede dons hoort natuurlijk in een goede tijk en met een Nm-waarde van 250 behoort de tijk tot de absolute top van onze collectie.

Alpenweide

 

Kauffmann Hutterer

De Canadese Hutterieten leven in kleine gemeenschappen. Hutterieten hebben een traditionele, agrarische levenswijze wat betekent dat de manier waarop zij dieren houden door de tijd heen nauwelijks is veranderd. De hoge vulkracht van Huttererdons garandeert een optimale isolatie. De edele, katoenen tijk (Nm 250) maakt dit dekbed tot een genot om onder te slapen.

Kauffmann Königin der Nacht

Het meest luxueuze donsdeken uit de Kauffmann collectie. Gevuld met 100% IJslandse eiderdons. Het maken van een eiderdonzen deken is een arbeidsintensief proces. Van het rapen van het dons tot het stikken van de tijk: alles wordt met de hand gedaan. De isolatiecapaciteit van eiderdons is onovertroffen en het heeft een langere levensduur dan welke donssoort dan ook. Uiteraard wordt het beste dons gevat in de beste tijk. Een zilverkleurige Mako-batist met een Nm waarde van 250.

Naar de Kauffmann 1st Class collectie.

Kauffmann eiderdons

Eiderdons