Bepaal het formaat van uw donsdeken

Lichaamslengte
< 1.80m > 1.80m
Eenpersoons 140x200 140x220
Eenpersoons extra 160x200 160x220
Tweepersoons 200x200 200x220
Lits-jumeaux 240x200 240x220
Lits-jumeaux extra 260x200 260x220

Maattabel op basis van lichaamslengte. Wij adviseren lengtemaat 220cm wanneer u langer dan 1.80m bent (zodat u geen koude voeten krijgt), of wanneer uw bed 2 meter of langer is.

De maat van uw matras bepaalt welke donsdekenmaat het meest geschikt voor u is. Geeft u de grootte van uw matras aan en geeft u uw voorkeur aan (indien mogelijk) voor een eenpersoons- of een tweepersoonsdonsdeken. Natuurlijk kunt u altijd even met ons bellen als u denkt dat u toch een andere maat overweegt dan de tabel aangeeft!

Standaard maten

De standaard lengtematen voor donsdekens zijn 200cm en 220cm. Wij adviseren een lengte van 200cm voor mensen tot 1.80 meter, en een lengte van 220cm voor mensen die langer zijn dan 1.80 meter. Of, als we naar de matrasmaat kijken, kunt u 220cm overwegen als uw matras 2 meter of 2.20 meter lang is. De standaard breedtematen zijn 140cm voor een enkel donsdeken, en 200cm en 240cm voor een tweepersoonsdonsdeken.

Gezond slapen


Kiezen voor een 1-persoons- of voor een 2-persoonsdekbed?

Het is natuurlijk gezellig samen in één bed, maar wilt u ook samen onder één donsdeken slapen? Of vindt u het fijner om onder een eigen donsdeken te liggen? Het is uw persoonlijke voorkeur (en die van uw partner) die hierin de doorslag zal geven. Maar vanuit ‘’technisch’’ oogpunt speelt er toch iets meer. Het belangrijkste aspect is isolatiebehoefte, maar ook uw slaaphouding kan een rol spelen.

Enkel of dubbel dekbed


Isolatiebehoefte

Als er twee personen onder één donsdeken liggen, dan ontstaat er onder het hele donsdeken een gelijke temperatuur. Stel dat uw partner warmbloedig is, en u het snel te koud heeft, dan zal het voor u snel te koud zijn en/of voor uw partner te warm.

Als u beide een gelijke isolatiewaarde nodig heeft, dan is een dubbel dekbed natuurlijk geen probleem. En bijkomend voordeel: uw bed is al lekker voorverwarmd als uw partner eerder is gaan slapen.

Bij twee enkele donsdekens is de gedeelde warmte niet van toepassing. U kunt zelf bepalen welke warmteklasse u nodig heeft om tot een behaaglijke temperatuur te komen. Bij niet gelijke isolatiebehoefte is het slapen onder separate donsdekens een goede keuze.


Zijslapers

Zijn u en uw partner beide zijslaper? Dan zijn enkele donsdekens waarschijnlijk de juiste keuze. Door een enkel donsdeken te nemen blijft uw rug warm bij het draaien. Mocht u toch voor een tweepersoonsdekbed kiezen, neem dan een extra breed donsdeken.


Keuze

Het kiezen van het juiste dekbed is lastig. Samen onder een dubbel dekbed is gezelliger, maar twee enkele zijn praktischer als uw warmtebehoefte veel van elkaar verschilt.  U ligt samen in één bed, dus maakt u samen ook de juiste keuze!


Donsdeken op maat

Naast de standaardmaten bieden wij ook donsdekens op maat. U kiest zelf de afmetingen en het vulgewicht van uw donsdeken. Een extra licht zomerdekbed in de maat 290x240? Of juist een zwaar winterdonsdeken? Lees meer over de mogelijkheden op onze donsdeken op maat pagina.Kies in 4 stappen het juiste donsdeken

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een donsdeken?

Lastig kiezen? Hier kunt u alle donsdekens vergelijken

Ook mag u ons altijd bellen voor advies: 03 808 27 58